Leerling in de kijker: Peter Popelier!

Vandaag geven we het woord aan Peter Popelier. Peter is een zelfstandig ondernemer uit Brugge die zich in zijn vrije tijd uitleeft als muzikant en producer. Vorig jaar volgde hij een lessenreeks rond mixing van lesgever Diederik, dit jaar volgt hij een lessenreeks sounddesign en synthese bij lesgever Valery. 

Wat is jouw muzikale achtergrond?

Rond mijn twaalfde ben ik begonnen met het leren van Spaanse gitaar. Niet lang daarna leerde ik ook elektrische gitaar spelen. Rond mijn zestiende speelde ik in verschillende punkbands. Dit heb ik enkele jaren gedaan. Daarna verwaterde alles een beetje, tot ik uiteindelijk volledig stopte met muziek. 

Een aantal jaar geleden pikte ik de draad terug op. Ik kreeg interesse in het samplen van geluid en kocht een Roland MC 909 Sampling Groovebox. Langzaam maar zeker rolde ik er helemaal terug in: ik kocht opnieuw een gitaar en ging aan de slag met Reason en later ook Cubase.
Momenteel werk ik in Ableton Live, in combinatie met mijn NI Maschine.

Wat is jouw huidige setup?

De meeste ideeën die ik maak vertrekken vanuit de Maschine. Ik probeer verschillende dingen te samplen om zo leuke beats en soundscapes te creëren.

Ik vind het leuk om hardware te gebruiken in combinatie met mijn software. Mijn gitaren en controllers zijn belangrijk. Verder gebruik ik een Moog Voyager Rack, al had ik liever een exemplaar mét toetsen gekocht.

Als uitbreiding op mijn Ableton Live gebruik ik de Komplete bundle van Native Instruments. Om te mixen gebruik ik plug-ins van Waves, Fabfilter, Voxengo…

Waar ben je nu vooral mee bezig?Welk soort muziek maak je?

Het is moeilijk om een specifiek genre te plakken op de muziek die ik maak. Ik ben geïnspireerd door Front 242, The Prodigy, Fad Gadget…

Ik probeer mijn eigen achtergrond te verwerken in de muziek die ik maak: kenmerkend daarvoor is de combinatie van mijn elektrische gitaar met elektronische beats en synthesizers.

Zoals elke producer ben ik ook constant bezig met het bijscholen van mijn kennis. De privélessen die ik volg bij Mandinka zorgen ervoor dat ik groei als producer. Les krijgen in mijn eigen homestudio vind ik geweldig. Ik kan werken met mijn eigen materiaal en dat is natuurlijk erg interessant. Als ik kleine problemen heb met bepaalde software of hardware dan kan de lesgever meteen ingrijpen. Op die manier verlies ik zelf weinig tijd met het oplossen van problemen en kan ik sneller bezig zijn met datgene waar het uiteindelijk echt om gaat: muziek maken.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Muziek is voor mij de ideale uitlaatklep naast mijn werk. Momenteel werk ik alleen aan mijn muziek, maar in de toekomst zou ik graag samenwerken met andere muzikanten en producers. Wie interesse heeft om samen te werken aan een muzikaal project mag mij altijd contacteren…