Leerling in de kijker: Jelle Pira!

Jelle Pira volgde enkele privélessen bij Diederik. We laten hem even aan het woord!

Wat is jouw muzikale achtergrond? 

Ik ben voor 90% autodidact. Ik speel enkele instrumenten en ben veel met muziek bezig. Het was alleen nodig om de theoretische vaardigheden aan te scherpen en de kennis over de tools die ik gebruik te verbeteren.

 

Wat is jouw huidige setup?

Ik heb een zeer basic opzetting: Ik gebruik een Interface 2I2 van Focusrite en heb Cubase en Garageband, die draaien op mijn iMac. Verder heb ik twee condensatormicrofoons, een dynamische microfoon, een digitale piano en enkele gitaren. Tenslotte heb ik ook een Behringer mengpaneeltje, dat gebruik voornamelijk voor live optredens.

 

Waar ben je nu vooral mee bezig?Welk soort muziek maak je?

Ik speel voornamelijk covers, die steek ik in een akoestisch jasje. Ik maak nu en dan eens een eigen nummertje, maar nog niet echt afgewerkt. Ik oefen veel en hoop nu ook enkele nummers te kunnen opnemen en bewerken van andere mensen.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Mijn hobby als hobby blijven uitoefenen, zelf ook les blijven geven in zang en gitaar, maar nu met nog een bredere achtergrond dan voordien.

Daarnaast hoop ik op vrijwillige basis nummers te kunnen bewerken en eventueel opnames te maken van andere bands.

 

Wat vind/vond je van de lessen?

Duidelijk uitgelegd, goed voorbereid en volledig op maat. Uiteraard binnen de vooropgestelde planning en dit is goed, want ik heb de neiging heel veel vragen te stellen waardoor we al snel te ver zouden uitweiden en een stuk van de planning verloren zou gaan, waardoor het geheel onoverzichtelijk zou worden.

Het is aangenaam om met je eigen tools te werken en les te krijgen van iemand die zelf fulltime in het vak zit en dus ervaringen kan delen uit de professionele muziekscene.