Leerling in de kijker: Mathias Van Poucke (aka Voetwerk)!

Mathias is al enkele jaren actief als dj onder het pseudoniem ‘Voetwerk’. Sinds kort maakt hij ook zijn eigen tracks. Om wat meer inzicht te krijgen rond het producen van zijn eigen muziek, startte hij met het volgen van privélessen bij ons.

Wat is jouw muzikale achtergrond?

Mijn muzikale achtergrond beperkte zich tot voor deze privélessen uit slechts het draaien van muziek, met vinyl of cd/ USB … Ik ben dus van nul begonnen met het maken van eigen tracks.

Wat is jouw huidige setup?

Ik gebruik de Ableton Live 9 Suite als DAW. Daarnaast heb ik wat randapparatuur: Roland tr8 , Akai APC20 , Novation Launchpad , Arturia MiniLab keyboard, Korg Volca Beats, Korg Volca Bass. Mijn audio interface is Focusrite Scarlett 18i18, mijn monitors zijn een set KRK vxt4.

Waar ben je nu vooral mee bezig?Welk soort muziek maak je?

Ik focus mij voornamelijk op deep house / techno en tech house.

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Dit jaar wil ik mijn eerste plaat afwerken. Daarnaast wil ik ook gaan werken aan livesets.

Wat vind/vond je van de lessen?

De lessen hebben mij wegwijs gemaakt in de wereld van het producen. Naast het bespreken van de software werd er ook dieper ingegaan op geluid/akoestiek, softsynths, analoge apparatuur…

Thuis les kunnen volgens is perfect voor mij, bij groepslessen verlies ik nogal snel de focus. De verschillende topics worden telkens goed uitgelegd, op een aangenaam tempo, voorzien van de nodige hand-outs op papier waar ik later kan naar terugkijken. Daarnaast is er ook altijd plaats voor vragen of extra uitleg.

Verder kreeg ik ook informatie over het aanschaffen van materiaal, zoals synths. Ik kijk al uit naar het vervolg op deze lessen!

Hoe kunnen mensen die interesse hebben in jouw werk jou contacteren en/of online terugvinden?

Je kan mij hier terugvinden:

Facebook: https://www.facebook.com/Voetwerk-254309614034/

Soundcloud : https://m.soundcloud.com/voetwerk_be